in Genel

Daddy Lolo – Oriental Rock and Roll (1975)

Charles Ganimian, also known as Daddy Lolo, was an American-Armenian musician known for the oriental melodies he used throughout his career. Ganimian was born in New York (in 1926) to an Armenian who migrated from Kahramanmaraş, Turkey (in 1922). As a young man spending his childhood and youth in a family speaking both Armenian and Turkish, he was influenced from Oriental, Armenian, and Turkish melodies as it is obvious in his work “Oriental Rock and Roll”. Enjoy!

Daddy Lolo olarak da bilinen Charles Ganimian kariyeri boyunca doğu melodilerini kullanan Ermeni-Amerikan bir müzisyendi. 1926 yılında New York’ta doğmuş olsa da, Ganimian’ın ailesi 1922 senesinde Kahramanmaraş’tan göç eden Ermeni bir aileydi. Ermenice ve Türkçe konuşulan bir evde büyüyen Ganimian Ermeni ve Türk ezgilerinden etkilenmiş, bu da “Oriental Rock and Roll” şarkısında kendisi göstermektedir. Şimdiden iyi dinlemeler!

hqdefault 51wUFU5OJHL._SY300_

 

Alican Kutlay
Archaeologist and art historian based in Istanbul. Istanbul and Turkish Psychedelic Music geek. #ListenToTurkishPsychedelic

Comments